Iklan

Isnin, 11 Julai 2011

Air Rebusan Pasta.

dalam Topik ini sahaja dalam Bahasa rojak hahaha first time in My life. hai semua dah lama kita Chef Khairullah tak update Malaysian Culinary punya blog... but anyway busy with work ... not have time to update this Blog!!!! sorry all ... but today dan hari ini nak share sikit about of the one yang u all tak tau pasal air rebusan ini ... and what i call about this air rebusan ini .. ialah Air Rebusan Pasta. 

kalo u all rebus pasta tu mesti ada yang buang air rebusan pasta tu dalam sinki kan??? tak payah bazirkan air rebusan pasta ini pun banyak kegunaanya juga cuz time korang nak buat Bolognese Sauce pun korang boleh tambah sikit air rebusan pasta ini dalam ramuan Bolognese sauce!!! hehehe jangan membazir lah air rebusan pasta. hehehehehe

ini lagi satu resepi yang mengunakan Air rebusan pasta.

Dough Pasta.

3 Cawan Tepung Gandum
2 Kuning Telur
1 Cubit Garam
2 Liter Air Rebusan Pasta.

Cara-cara:-
  • ambik bekas blander masuk kan kesemua bahan di atas dan blandkan 
  • kemudian satukan bahan yang di bland tadi
  • kemudian anyak lah dan buat lah bentuk pasta ikut cara kreativiti sendiri 
  • OKAY!!!! cuba jangan tak cuba .... 
Sampai di sini sahaja!!!! 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan